+45 20 16 83 23 kristian@elektrisk.dk
FDF navn og logo

FDF er en børne- og ungdomsorganisation, som er stiftet i 1902. Den består af frivillige FDF-kredse over hele landet. Nogle vil mene, at FDF’ere er spejdere, og sådan kan det også se ud på overfladen. Det mener FDF’erne ikke selv, men det er en længere historie, som vi ikke skal have her.

FDFs logo er baseret på et skjold, som stifteren Holger Tornøe tegnede i 1902. Det er blevet revideret flere gange i historiens løb, og det seneste facelift lavede elektrisk ide design.

FDF ønskede en nænsom forenkling af logoet. Især serifferne på logo-typografien klarer sig dårligt i situationer, hvor logoet skal bruges i digitale medier i små størrelser.

Opgaven bestod i at stramme op og forenkle selve logoet og desuden vælge en skrift, der kunne bruges som ‘firmaskrift’ i hele organisationen.

Gammelt og nyt FDF logo

FDF er et landsforbund af selvstændige kredse, der drives ved frivillig indsats. For at alle i FDF kunne have en ny firmaskrift til rådighed ønskede vi at vælge en skrift, der ikke kræver betaling for licensen til at bruge den. Der findes et stort udvalg af gratis skrifter, men de fleste er ikke designet omhyggeligt og mangler ofte de særlige danske bogstaver æ, ø og å.

Valget faldt på skriften PT Sans, der er designet grundigt med et komplet sæt af bogstaver og som er til rådighed for brug på websites via google fonts.

Eksempel på skriften PT Sans hos FDF