+45 20 16 83 23 kristian@elektrisk.dk

Billedgalleri: Tre eksempler på foto kombineret med kunstværker ved hjælp af computeralgoritme. Van-Gogh-stil, Kandisky-stil og Poul Pava-stil.

Blev du aldrig malet af van Gogh? Ærgerligt, for det er for længst for sent, men nu kan du få noget, der ligner – lidt.

I september læste jeg i en artikel på the Guardians site, at tyske forskere havde udviklet en computeralgoritme, så de kunne kombinere to motiver og på den måde skabe nye billeder i samme visuelle stil som kendte kunstneres.

Nu har to andre forskere lavet et website, hvor man selv kan prøve at eksperimentere med metoden.

Det er helt enkelt. Man vælger en kunstnerisk stil – fx. van Gogh, uploader ens eget billede og sætter deres server i gang med at tygge på det nye billede.

Her er, hvad der kom ud af at sende mit profilbillede et par ture gennem maskinen:

foto, van Gogh-billede og en kombination af de to billeder

Først prøvede jeg med van Gogh-stilen. Jeg synes det skulle være relativt nemt for softwaren at lave ansigtsgenkendelse på begge billeder og få portrættet til at ligne, så derfor er jeg lidt skuffet over at den gustne gule hudfarve mest er kommet ned på min trøje og om i baggrunden. Alligevel ser det umiskendeligt van Gogh-agtigt ud – i hvert fald i penselstrøgene. Hvis bare jeg kunne finde et van Gogh selvportræt, hvor han har en orange hættetrøje på, så ville det sikkert blive bedre.

foto, Kandinsky-billede og en kombination af de to billeder

Så fik Kandinskys Composition VIII en tur i møllen. Resultatet er lang fra Kandinsky-værket rent stilmæssigt, men har i sin egen ret et temmelig fedt udtryk. Især meget sjovt med øjet, der bliver til en spiral.

foto, Poul Pava-billede og en kombination af de to billeder

De to første eksempler lavede jeg med billeder, som websitet stillede til rådighed, men man kan også uploade et andet kunstværk. Jeg synes algoritmen skulle have et skud med Poul Pava. Det kom der et farvestrålende portræt ud af, men Poul Pavas karakteristiske naive stil er slet ikke fulgt med. Desværre.
Til gengæld har jeg et godt portræt af en forskrækket ost med strithår.

Det tager noget tid. Sitet er ikke lavet til at håndtere mange brugere og der bliver hurtigt en lang kø. Kan man ikke vente, til det bliver ens tur, kan man betale 2 Euro for at komme forrest i køen, og så varer det ikke så længe.

Resultaterne modtager man i en ret lav billedopløsning, så uanset om man er tilfreds med resultatet eller ej, så egner det sig kun til brug på skærm. Men det kan jo også være fint nok.

Prøv selv på websitet http://www.deepart.io

Se flere resultater af algoritmens arbejde.

God, gratis underholdning, hvis man har tiden til at vente i køen og stadig et billigt fnis, hvis man vælger at betale sig fra det.

/Kristian