+45 20 16 83 23 kristian@elektrisk.dk
Eksempel på skriften Condiment

Condiment er et godt eksempel på en script font, der har brugbare æ, ø og å. Foto: Alice Henneman

God julestemning med gratis skrifter

Det er så synd for os stakkels danskere. Vi vil gerne bruge løs af de spændende gratis skrifter, man kan finde på nettet. Men mange af dem indeholder ikke æ, ø og å, så i den søde juletid, hvor vi gerne vil skrive om ænder, gløgg og skåle med pebernødder, bliver vi skuffede gang på gang. Øv!

Men nu skal det være slut. Jeg har fundet ti gratis skrifter frem, som kan skrive både ‘Glædelig Jul’, ‘gløgg’ og ‘SKÅL’. Her er de:

Prøve på de gratis skrifter i Nexa Rust font pakken med æ, ø og å

Nexa Rust er først og fremmest en rustik udgave af sans serif fonten Nexa.
Men den er mere end det. Der følger stylede skrifter og symboler med, så man hurtigt kan smække et af tidens karakteristiske rustikke logoer sammen med ørn, indianerpil og det hele.
Denne pakke med 5 fonte er en gratis prøve på hele familien, der i alt indeholder 83! snit. Derfor er der også indbygget det irritationsmoment at fx bindestreger og kolon ikke fungerer, så man får lyst til at købe skriften i stedet.

Download: Nexa Rust-pakken med 5 fonte hos Fontfabric.

Prøve på de gratis skrifter Journal regulær og bold med æ, ø og å

Journal er en grov håndskrift. Den er designet i Norge, så de nordiske bogstaver har været med fra fødslen. Det er en sjældenhed i håndskrifter fra nettet. Der er to snit – en regulær og en bold.
Skriften er donationware, så hvis du ikke donerer noget, er den gratis for dig…

Download: Journal fra Fontourist

Skriftprøve på Lobster font med æ, ø og å. En af mange gratis skrifter.

Lobster er en meget veldesignet og poleret håndskrift. Designerholdet har bygget en masse ligaturer ind i skriften, der løser problemet med at få bundet bogstaverne pænt sammen. Læs selv hele historien på downloadsiden.

Download: Lobster fra Impellari Type

Skriftprøve på Spicy Rice font med æ, ø og å.

Ingen julefrokost uden diskomusik! Derfor har skriften Spicy Rice også taget trompetbukserne på, så den er klar, når Ris a-la-manden bliver båret ud og musikken spiller op.

Download: Spicy Rice

Skriftprøve på Scriptina Pro font med æ, ø og å.

Her er en script font, der giver den fuld gas med svulstige sving med kalligrafi-pennen. Det kan godt blive for meget af det gode, men skriften har alternative glyph’er, så du kan eksperimentere med at slå nogle af pennestrøgene til og fra. (Sådan gør du i Illustrator)

Download: Scriptina Pro

Prøve på den gratis Pacifico font med æ, ø og å

En hyggelig og buttet script font. Vær opmærksom på bogstavafstanden, så forbindelsen mellem de enkelte bogstaver ikke slipper som på mit eksempel.

Download: Pacifico

Prøve på de gratis skrifter Amatic med æ, ø og å

En nydelig slank håndskrift med fine danske bogstaver. Populær blandt de gratis skrifter. Hvis den slanke linje er en del af julebudskabet, så skriv det med Amatic.

Download: Amatic

Prøve på de gratis skrifter i Intro Rust-pakken med æ, ø og å

God til det der retrodesign, der ser ud som om det har fået lidt for mange ture i vaskemaskinen.
Her er en smagsprøve med tre gratis skrifter fra pakken Intro Rust.
Hvis man køber hele pakken indeholder den 214 fonte med skrifter og symboler, der klæder hinanden.

Download: Intro Rust hos Fontfabric

Prøve på den gratis skrift Blogger Sans med æ, ø og å

Blogger Sans er en helt regulær skrift, der lige er rundet pænt af for det venlige udtryks skyld. Til det regulære og venlige julebudskab.

Download: Blogger Sans

God fornøjelse med at skrive julebudskaber på dansk med de gratis skrifter med æ, ø og å, så vi kan få en glædelig jul med masser af kogt rødkål.

Kristian Stokholm